Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

EYNOΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
 
ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.

Από την Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ανακοινώνεται προς τους οφειλέτες του Δήμου Κιλκίς ότι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους σύμφωνα με το Ν. 4483/17 που ψηφίστηκε προσφάτως.


Σε όλες τις περιπτώσεις ρύθμισης των βεβαιωμένων οφειλών στο Δήμο Κιλκίς προβλέπεται η απαλλαγή των οφειλετών από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.Ειδικότερα αν ρυθμίσουν τις οφειλές τους:

·         εφάπαξ, απαλλάσσονται κατά 100% από τις προσαυξήσεις και τους τόκους,

·         σε 2 με 24 μηνιαίες δόσεις, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους σε ποσοστό 80%,

·         σε 25 με 48 μηνιαίες δόσεις, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους σε ποσοστό 70%,

·         σε 49 με 72 μηνιαίες δόσεις, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους σε ποσοστό 60%,

·         σε 73 με 100 μηνιαίες δόσεις, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους σε ποσοστό 50%.


Ως καταληκτική ημερομηνία της υποβολής αίτησης ρύθμισης οφειλών έχει οριστεί η 30η Νοεμβρίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταξη των οφειλών στη ρύθμιση του Ν. 4483/17 αναστέλλει κάθε ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων από το Δήμο κατά την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν υπάρχουν σχόλια: