Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών τίμησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκπαιδευτικών


Δελτίο τύπου
Σούλη Καζαντζίδη
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου στη Νέα Σμύρνη Αττικής η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ τίμησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκπαιδευτικών.

Η Ε.Μ.Π. με την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης θέλησε να εξάρει και να τιμήσει τον Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών για την πολυετή προσφορά του στον Ελληνισμό και δη στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ο Πολιτευτής ΝΔ Ν. Κιλκίς – Εκπαιδευτικός και Μέλος του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης παραβρέθηκε στην εκδήλωση ανταποκρινόμενος σε σχετικό κάλεσμα της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρέστη επίσης και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Στην εκδήλωση μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα της Ε.Μ.Π από τον Πρόεδρο της κ. Χρήστο Γαλανίδη κύριος oμιλητής ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης – Καθηγητής κ. Αχιλλέας Ζαπράνης ο οποίος εστίασε στην μεστή ομιλία του στην εικοσάχρονη δράση και προσφορά των Ποντίων Εκπαιδευτικών στην ελληνική μαθητιώσα νεολαία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Ακολούθησε η προβολή οπτικοακουστικού υλικού από σημεία των δράσεων του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνη Παυλίδη ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε για την μοναδική αυτή βράβευση του φορέα που εκπροσωπεί.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποντιακή συναυλία με μουσικά ακούσματα από την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» και δεξίωση με εδέσματα και γεύσεις από τον Πόντο.Δεν υπάρχουν σχόλια: