Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Στα Ιωάννινα για μια μέρα οι γυναίκες του συλλόγου ΕΥΚΡΑΝΤΗ

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ
Την πανέμορφη και ιστορική πόλη των Ιωαννίνων επισκέφτηκε ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Πολύκαστρο. Άφιξη στα Γιάννενα και με το καραβάκι φθάσαμε στο νησάκι. Εκεί επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αλή πασά και επαναστατικής περιόδου και απολαύσαμε το καφεδάκι μας στα παραδοσιακά καφέ του νησιού.

Στη συνέχεια βόλτα στο κάστρο και φαγητό στο κέντρο της πόλης όπου σε ένα παραδοσιακό "Χάνι" όπου με συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής απολαύσαμε τοπικές γεύσεις.  Πριν αποχαιρετήσουμε τα Γιάννενα επισκεφτήκαμε την ιστορική Ιερά Μονή Ντουραχανής η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα Γιάννενα και παραλίμνια. 

Πέραν της ιστορίας της μονής εκεί επιτελείται ένα τεράστιο κοινωνικό έργο από ανθρώπους που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην ανατροφή και φροντίδα εξήντα πέντε παιδιών από όλα τα μέρη της Ελλάδας που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο που έχει ιδρύσει εκεί ένας φιλάνθρωπος μοναχός, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται εκεί κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Τους προσφέραμε κλινοσκεπάσματα και είδη ρουχισμού και υποσχεθήκαμε στο μέλλον να είμαστε αρωγοί αυτής της προσπάθειας.

Το Δ.Σ.του Συλλόγου μας ευχαριστεί την κ. Ειρήνη Γιαννέ-Καπετανάκη που για μια ακόμη φορά συνόδευσε στην εκδρομή μας και με την ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους έκανε την εκδρομή μας ευχάριστη και ουσιαστική.Δεν υπάρχουν σχόλια: